Herfst haaksels

Nu de blaadjes weer verkleuren is het tijd voor nieuwe warme herfst haaksels. Met de schitterende patronen van The Velvet Acorn haakte ik een schattig mutsje en bijpassende sjaal.

Herfst haaksels door Lotte

 

Mooie herfst outfit voor Juul

Juul is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe mutsje en sjaal. Ze passen ook nog eens heel goed bij het rode houtje-touwtje jasje van Petit Bateau dat ik voor haar via marktplaats op de kop tikte. En uiteraard draagt ze er rode laarsjes bij. Helemaal in stijl mijn kleine meid!

Patroon voor de herfst haaksels

De patronen voor het mutsje en de sjaal zijn van The Velvet Acorn. Ze zijn niet gratis, maar zeker het geld dat je ervoor betaalt dubbel en dwars waard. Het mutsje maakte ik volgens het patroon van ‘The Nala Slouchy’. En de sjaal is gemaakt naar het patroon van ‘The Ashby Scarf’. Beide patronen kocht ik (samen met nog een paar – ze zijn gewoon te leuk!) via de Etsy shop van The Velvet Acorn. Waarschijnlijk ken je de berenmuts wel, die is momenteel helemaal hot. Het originele patroon komt ook van The Velvet Acorn. Uiteraard heb ik die ook aangeschaft. Dus deze winter wordt Juul een roze beertje ;).

Garen van Wolplein

Het garen dat ik gebruikt heb komt van Wolplein. Een fijne online wolwinkel met snelle levering en een enorme keus aan garen. Voor de basis koos ik een ecru kleurig garen: Katia Maxi Merino kleur 11. Het garen is een mooie mix van scheerwol en acryl. Lekker zacht, kriebelt niet en is toch warm. Voor de bloemen koos ik hetzelfde garen in de kleur donkerrood (kleur 22).

Juul loopt er deze herfst weer stijlvol en warm bij met deze mooie herfst haaksels. Volgende keer laat ik de winter haaksels zien!

Ga jij ook aan de slag? Ik ben erg benieuwd. Deel jouw creaties op mijn Doorlotte Facebook pagina.

Tot snel!

Handtekening Lotte

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.