Hertje haken – diy op vakantie

Morgen begint het ‘gewone’ leven weer echt: de zomervakantie is afgelopen en de scholen starten. Maar wat hebben we een heerlijke vakantie gehad! We hebben dit jaar gekampeerd in een echte safari tent. Echt een aanrader met kleine kinderen! En zelfs op vakantie ben ik aan de slag¬†gegaan met een diy projectje dat al langer op mijn lijstje stond: een hertje haken.

Hertje Haken op vakantie

Glamping beviel goed!

Omdat we graag kamperen, maar met twee kleine kinderen wat meer luxe wel fijn vinden op vakantie (en vooral praktisch), hebben we dit jaar gekozen voor een vakantie in een safari tent van Tendi. Zo’n tent is lekker groot, heeft echte bedden met klamboes, een leuk zitje, een keukentje met koelkast en gasstel en een mooie praktische vlonder – zodat je niet het hele bos mee de tent (en je bed) in neemt. En toch krijg je echt het kampeergevoel als je met een wc-rol onder je arm door het bos loopt naar het toilethuisje.

We stonden bijna twee weken lang op een mooie ruime plek in het bos op camping Starnbosch in het mooie Vechtdal in Overijssel. We hebben het heel erg naar ons zin gehad op deze gezellige gezinscamping! En Juul heeft haar eerste stapjes gezet op de vlonder in de tent. Weer een mijlpaal ūüėČ

Glamping in safaritent

Hertje haken op vakantie

Gelukkig had ik een tasje meegenomen met¬†haakspulletjes en het boek ‘Gehaakte wilde dieren’ van Vanessa Mooncie. Wat een leuke patronen staan er in dit boek! Als eerste heb ik het hertje uitgekozen om te maken. Want Juul’s kamertje kon best nog een hertje gebruiken vond ik. En inmiddels ben ik op verzoek van Gijs ook al aan de slang begonnen.

Het was best even wat werk, maar het resultaat mag er zijn. Hieronder nog wat ‘making of’ plaatjes:

Hertje Haken op vakantie making of

Ga jij ook aan de slag?

Wil jij ook zo’n mooi hertje haken? Of misschien een ander wild dier? Koop dan dit leuke boekje met patronen van Vanessa Mooncie. Het bevat naast een heleboel patronen ook een duidelijke beschrijving van alle haaksteken en technieken. Dus ook voor beginners is dit een heel handig boekje. En als je er een gehaakt hebt, dan ben ik erg benieuwd! Deel jouw creatie op mijn Facebook pagina.

Succes! En een gelukkig nieuw schooljaar!

Handtekening Lotte

 

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.