Van oud naar nieuw: hip kastje

Soms wordt een doe het zelf project je gewoon in de schoot geworpen. Dat gebeurde ook met dit leuke project. Op een verjaardag bijĀ een vriendin vroeg haar moeder mij of ik misschien iets kon met een oud vitrinekastje dat ze weg wilde doen. Natuurlijk! Kom maar op met dat kastje! Het werd een hip kastje voor het kamertje van Juul.

Helaas heb ik geen foto gemaakt van voor de metamorfose (stom!), maar het kastje was donkerblauw en had ook donkerblauwe houten greepjes. Nadat ik het onder handen heb genomen is het echt onherkenbaar geworden. Bekijk deze foto’s maar!

Hip kastje doorrotte

Hip kastje: materialen

Wil jij ook zo’n hip kastje maken van een vondst op de rommelmarkt (binnenkort weer Koningsdag, dus sla je slag!) of Marktplaats? Je kunt snel aan de slag met deze DIY door wat materialen in huis te halen.

De verf die ik gebruikt heb is een soort krijtverf, gekocht bij de Action (je raad het al: erg goedkoop!). Omdat het plankje boven de commode in Juul’s kamertje ook lichtroze is, koos ik deze kleur ook voor het kastje.

Even schuren met wat fijn schuurpapier, de ruitjes afplakken (alle materialen hiervoor vond ik ook bij de Action), een mooie lik verf erop en klaar! Ok, dat was de bedoeling… maar het kastje was heel donker dus dat werden uiteindelijk wel vier (!) lagen verf. Tja, je moet wat over hebben voor een hip kastje. Gelukkig was de verf erg goedkoop šŸ˜‰

Ik maakte het kastje af met schattige deurknopjes van Xenos en een super leuke achtergrond door een schattig roze inpakpapiertje met druppeltjes van Eef LillemorĀ op de achterwand te plakken met spuitlijm (pas op: als je eenmaal gaat shoppen in haar webshop dan houd je niet meer op!).

Details van het hippe kastje

Hip kastje: leuk voor kleine accessoires

Het kastje hangt nu in Juul’s kamertje en ik heb het gevuld met allemaal leuke kleine accessoires en dierbare spulletjes. Zoals haar geboortekaartje, het mutsje en de slofjes die ik voor haar haakte en de zelfgemaakteĀ knuffel rammelaar.

Hip kastje DIY eindresultaat

Hopelijk inspireer ik jou om ook op zoek te gaan naar een leuk oud kastje om jouw eigen hippe kastje van te maken!

Groetjes,

Handtekening Lotte

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.