Cadeau voor juf of meester: zelfgemaakte beker

Het is alweer bijna zomervakantie! Om ze te bedanken voor het afgelopen schooljaar is het leuk om een zelf een cadeau voor juf of meester te maken. In deze blog lees je hoe jij deze mooie beker makkelijk zelf kunt maken met (of zonder) hulp van je kind.

cadeau voor juf of meester: zelfgemaakte beker

Weer een mijlpaal: vier jaar en naar school!

In april werd Gijs vier en nam hij afscheid van de peuterspeelzaal. Om de juffen van de peuterspeelzaal te bedanken maakte ik deze bekers voor ze. Gijs heeft zelf helaas niet altijd zo’n zin om te knutselen dus deze productie werd geheel door mama verzorgd. 😉 En het resultaat mag er zijn, toch? De juffen waren er in ieder geval erg blij mee! En Gijs vond het prachtig om ze uit te mogen delen.

cadeau voor juf of meester ingepakt

Versier een beker als cadeau voor juf of meester

Nu is het schooljaar alweer bijna om en dus tijd om de juffen en meesters te bedanken voor alle goede zorgen en wijsheid. En wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau, waar de juf of meester ook nog iets aan heeft?

Een mooie gelegenheid om deze DIY met jou te delen zodat je zelf aan de slag kunt om de bekers te maken. Lees verder en maak zelf dit leuke cadeau voor juf of meester.

Wat je nodig hebt

Een goede voorbereiding is het halve werk, ga dus eerst even shoppen en haal de onderstaande materialen in huis.

Boodschappenlijstje:

  • Beker – liefst in wit of creme (dan zie je de versiering beter). Ik haalde die van mij bij de Xenos. Let op: de beker moet wel in de oven kunnen;
  • Porselein stiften in verschillende kleuren. De stiften die ik gebruikt heb zijn van Edding en ook verkrijgbaar bij Xenos (of online te koop);
  • Thee/koffie en iets lekkers voor in de beker. Ik heb de bekers volgestopt met theezakjes van Clipper – Zen again en chocolaatjes. Maar je kunt er natuurlijk ook iets anders in doen wat de juf of meester lekker vindt;
  • Cellofaan of inpakpapier en lintjes, om het cadeau voor de juf of meester feestelijk in te pakken.

Wat je verder nodig hebt: een oven en een flinke dosis creativiteit. Of een kind dat zin heeft om te tekenen, dat had die van mij deze keer dus duidelijk niet ;).

Zo versier je de bekers

Stap 1: schrijf of teken met de porselein stiften op de beker

Ik heb er iets persoonlijks van gemaakt door aan de ene kant van de beker een tekst te maken met de namen van de juffen van Gijs erin. En door met verschillende kleurtjes te werken. De porselein stiften schrijven best makkelijk maar je moet wel een beetje een vaste hand hebben om er mooie letters mee te maken op de beker.

De J is van juf Jannie

De H is van juf Heleen

De B is van juf Bianca

De . is van meester

beker met  persoonlijke tekst

Aan de andere kant heb ik een grappig gezichtje getekend. En aan de onderkant staat ‘liefs Gijs’.

cadeau voor juf of meester: zelfgemaakte beker

Wil je er totaal iets anders van maken? Je kunt natuurlijk ook je zoon of dochter wat laten tekenen op de beker. Of een sjabloon gebruiken als je niet zo’n vaste hand hebt. Kijk even op mijn Pinterest bord voor meer leuke ideetjes of voor inspiratie voor een ander cadeau voor juf of meester.

Laat de beker even drogen (een kwartiertje ofzo) en ga dan door met stap 2, het afbakken.

Stap 2: bak de beker af in de oven

Volg daarbij de instructies van de porselein stiften voor de temperatuur en de baktijd. Voor de Edding stiften geldt dat je de oven op 160 graden moet instellen (eerst even voorverwarmen) en de beker dan in 25 minuten moet afbakken. Laat de beker daarna in de oven afkoelen.

 Stap 3: vul de beker met het lekkers

Doe er net als ik thee in en chocola of iets anders lekkers.

Stap 4: pak de beker feestelijk in

Pak de beker in met cellofaan of inpakpapier en doe er een feestelijk lintje om. Dat maakt het extra leuk voor je kind om te geven en natuurlijk voor de meester of juf om het uit te pakken.

En voilà: klaar is je cadeau voor juf of meester!

Groetjes en tot de volgende blog,

Handtekening Lotte

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.