Workshop DIY zeefdrukken bij Windstilte

Om weer wat nieuwe creatieve energie en inspiratie op te doen volgde ik de workshop DIY zeefdrukken bij Femke Veldkamp van Windstilte. Tijdens de inspirerende workshop maakte ik een leuke kussenhoes met vosjes print. Helemaal hip voor de herfst!

Doorlotte volgde een workshop DIY zeefdrukken bij Windstilte

Een tijdje geleden kwam ik deze leuke workshop via Facebook tegen. Ik heb me gelijk ingeschreven want ik kon wel weer wat creatieve inspiratie gebruiken! Op zaterdag 22 augustus was het dan zover: in de studio van Femke leerde ik samen met nog meer enthousiastelingen zeefdrukken op textiel met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

We begonnen met koffie en wat lekkers terwijl Femke uitleg gaf over de workshop en wat van haar eigen werk liet zien. Femke is illustratief en grafisch ontwerper. Ze is eigenaar van het textiellabel ‘Windstilte’ en geef les in textielontwerp en bedrukken. Op haar website kun je haar prachtige ontwerpen zien en vind je ook de workshops en cursussen die ze geeft.

Van ontwerp naar zeefdruk

De eerste stap was het maken van een ontwerp voor de zeefdruk. Het moest een ontwerp met simpele vormen zijn dat makkelijk in twee kleuren gezeefdrukt kon worden. Dat bleek nog best lastig. Iedereen ging gelijk aan de slag met schetsen. Ik had gelukkig al iets in mijn hoofd: een vosje. Maar het moest natuurlijk niet te ingewikkeld worden. Uiteindelijk lukte het om een simpel maar toch mooi vosje te tekenen.

Vosje schets

Daarna gingen we aan de slag met borduurringen, sheets, textielverf, pasjes etc. Dankzij de duidelijke uitleg en hulp van Femke was het goed te doen en ook erg leuk. En na wat oefenen en proefdrukken maken, waagde ik de gok om mijn vosje op een kussenhoes te zeefdrukken. Gelukkig pakte dat aardig goed uit! Het vosje verscheen in rap tempo op de hoes. En de rode vlekjes die ik per ongeluk maakte op de stof werden in een handomdraai leuke hartjes.

Workshop_diy_zeefdrukken

Geslaagde workshop DIY zeefdrukken

De workshop was erg geslaagd. Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan, een leuke nieuwe techniek geleerd en er ook nog een mooie kussenhoes aan over gehouden. De kussenhoes prijkt nu op onze bank en valt niet eens uit de toon bij de professioneel gedrukte kussenhoezen 😉

Workshop_diy_zeefdrukken_kussen

Dit vosje zou wel eens op meer textiel items terug kunnen komen in de komende maanden… plannen genoeg! Nu alleen nog de tijd vinden om ze ook uit te voeren 😉

Heb jij na het lezen van deze blog ook weer zin om aan de slag te gaan met een creatief project? Ik ben erg benieuwd wat je maakt! Laat het mij weten via de Doorlotte Facebook pagina.

Tot snel!

Handtekening Lotte

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.