Stoere jongenskamer

Met de komst van de baby was Gijs toe aan een stoere jongenskamer. Gelukkig had ik ideeën genoeg om onze ‘studeerkamer’ om te toveren tot een hele stoere jongenskamer. Met natuurlijk genoeg opbergruimte en leuke zelfgemaakte details van spijkerstof.

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_1

In afwachting van…

In afwachting van de komst van onze kleine meid (ja, ik ben de 40 weken inmiddels al ruimschoots gepasseerd) toch nog even een blog over Gijs z’n stoere kamer. Hij is er zelf heel trots op en voelt zich al echt een grote broer. Later volgt natuurlijk meer over de schattige babykamer die we voor ons meisje gemaakt hebben…maar die houd ik nog even een beetje geheim.

Spijkerstof, turkoois en paars: de ingrediënten voor een stoere jongenskamer

Toen we wisten dat er een baby op komst was begonnen de plannen voor een herindeling al snel vorm te krijgen. Onze voormalige ‘studeerkamer’ (lees: kamer vol met boeken, gitaren en een computer) moest een stoere jongenskamer voor Gijs worden. Dat betekende wel dat de zolder dienst zou gaan doen als studeerkamer annex boekenparadijs. Achteraf gezien had dat wat meer voeten in aarde dan het maken van de kamer voor Gijs zelf, maar daarover vertel in jullie een andere keer.

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_kast_ixxi

Op de studeerkamer stonden al twee gigantische Expedit boekenkasten van Ikea. De achterwand hadden we lang geleden al een keer paars geschilderd en het rolgordijn was in diezelfde kleur gekozen. Ook lag er al een lichte laminaatvloer in. Met die basis konden we aan de slag. Turkoois leek mij een goede combinatie met het reeds aanwezige paars en voor een stoere finishing touch wilde ik zelf wat dingen van spijkerstof maken.

Van boekenkast naar kinderkamerkast

De Expedits kregen een aantal kastjes met deurtjes voor het opbergen van alle kleertjes van Gijs. En onderin kwam opbergruimte voor speelgoed met handige turkooizen bakken van Ikea. De verduisterende gordijnen (Hema) zijn dezelfde kleur turkoois. De kast werd verder gevuld met leuke accessoires, kinderboeken en de schilderijtjes van Gijs z’n babykamertje.

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_kast_detail doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_kast

Groot bed met zachte achterwand van spijkerstof

Op zolder stond nog een groot bed van mij met een kast eraan (die noemden we zelf altijd de mini-bar omdat ik daar vroeger mijn verzameling mini modelauto’s in had staan). Mijn vader heeft het bed ooit zelf gemaakt en het heeft in de loop van de tijd verschillende kleuren gehad. Het bed schilderden we wit (wederom met hulp van papa!) zodat het een mooi licht bed voor Gijs z’n kamer zou zijn. Omdat ik bang was dat hij zich pijn zou doen tegen de achterwand, die met structuurverf behandeld was, maakte ik een wandkleed van spijkerstof met onderin een schuimrubber kussen. Zo ontstond er een soort stootrand tegen de muur. Praktisch en toch ook stoer!

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_bed

Lamp van spijkerstof

De lampenkap van Gijs z’n babykamertje (ooit gekocht bij de Hema) beplakte ik met een oude spijkerbroek. Daarvoor heb ik textiellijm van de Hema gebruikt.

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_spijkerstof_lamp_denim

Ixxi aan de muur

Om de kale muur nog wat op te vrolijken kocht ik een ixxi van de Vintage Room met plaatjes van nostalgisch speelgoed. Ik wilde al langer een ixxi bestellen maar wist steeds niet welke ik moest kiezen en waar ik hem op moest hangen in huis. Kijk zelf maar eens op de website van ixxi, je wordt er echt hebberig van!

doorlotte-stoere-jongenskamer-boys-room_bed_kast_ixxi

Gijs slaapt heerlijk in zijn nieuwe grote bed en zijn oude kamer is inmiddels omgetoverd tot een echte meisjes babykamer. We wachten met smart op onze kleine…

Hopelijk tot snel, met babynieuws!

Handtekening Lotte

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.