Baby DIY deel 1: babymutsje haken

Het is alweer even geleden dat ik een blog geschreven heb. Ondertussen is Juul alweer ruim vier maanden oud en ben ik weer begonnen met werken! Wat vliegt de tijd toch. Hoog tijd dus om (zoals beloofd) over mijn baby DIY projectjes te bloggen. Ik maak er maar een serie van, want ik ben best druk geweest met het maken van allerlei leuke dingetjes voor Juul.

Dit is deel 1: een babymutsje haken.

doorlotte.nl babymutsje haken

Babymutsje haken

Zoals ik een tijdje geleden in mijn blog over babyslofjes haken schreef, ben ik nog niet zo’n ervaren haakster. Ik ben altijd op zoek naar leuke en makkelijke patronen die ik kan gebruiken om toch iets moois te maken. En toen mijn babyslofjes klaar waren bedacht ik dat er ook een bijpassend babymutsje gehaakt moest worden voor Juul.

Via Pinterest kwam ik een aantal patronen tegen. Die van de blog Little Abbee heb ik gebruikt om het mutsje te haken. Het patroon is in het Engels dus het is even wat lastiger om precies uit te vinden wat ze nou bedoelen. Maar daar heb ik een handig lijstje voor gevonden. Op www.allesoverhaken.nl staan de vertalingen van Engelse en Amerikaanse haaktermen en ook de grootte van de haaknaalden vermeld. Er wordt gestart met een magische ring. Weet je niet hoe dat werkt? Dan vind je hier een handige tutorial. Om de maat te bepalen kun je de beschrijving op deze pagina bekijken. Let op: 1 inch is 2,54 cm.

Als het mutsje klaar is kun je er natuurlijk nog een leuk bloemetje op haken.

Voor garen ga ik altijd naar de Boeken Voordeel winkel bij ons in de buurt.  Daar hebben ze veel leuke kleurtjes haakkatoen voor een goede prijs.

Binnenkort deel twee van deze serie. Voor nu: veel haakplezier!

Handtekening Lotte

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.