Baby DIY deel 2: knuffel rammelaar maken

Zoals ik al schreef in mijn vorige blog, heb ik de laatste maanden veel leuke baby dingetjes gemaakt. Zo ook een lieve knuffel rammelaar in de vorm van een haasje. Hier lees je hoe jij hem zelf kunt maken. Leuk voor je eigen baby (op komst) of als kraamcadeautje.

knuffel rammelaar haasje

 

Wat heb je nodig om de knuffel rammelaar te maken?

Voor de knuffel rammelaar heb je twee lapjes stof nodig van ongeveer 15 x 30 cm. Ik koos voor een stofje met roze ruitjes van de lapjesmarkt en een super lief stofje van Nikki Dotti met schattige hertjes (het stofje met hertjes staat niet meer in haar webshop, maar wel andere leuke stofjes en nog veel meer dingen waar je hebberig van wordt!).

Het is leuk om er ook een paar lintjes tussen te doen. Daar kan de baby lekker mee friemelen of op sabbelen, daar zijn baby’s dol op! Ik kocht de lintjes ook op de lapjesmarkt.

Het rammelaartje heb ik uit een oud rammelaar-sokje gehaald dat ik nog had liggen (je weet wel – zo’n sokje met een beestje eraan met een rammelaartje erin). Je kunt natuurlijk ook een rammelaar kopen om erin te stoppen. Bijvoorbeeld bij CreaMijn.

Het patroon van het haasje kun je hier downloaden.

Verder heb je nog spelden, naald en draad nodig en eventueel een naaimachine. Voor de vulling kun je vulsel voor knuffels gebruiken.

En dan nu zelf aan de slag met de knuffel rammelaar

Leg het patroon van het haasje op de stofje en trek er een lijntje omheen met potlood (doe dit bij beide stofjes). Knip vervolgens ruim om het potloodlijntje heen (1 cm) zodat je genoeg ruimte hebt om de stofjes aan elkaar te naaien zonder dat je haasje straks heel smal wordt. Knip ook de lintjes op maat zodat ze dubbel gevouwen tussen het naadje passen en nog genoeg uitsteken.

Leg de stofjes met de buitenkant (goede kant) op elkaar en speld rondom af zodat ze niet verschuiven. Doe de lintjes dubbel en speld ze ertussen. Zorg ervoor dat ze genoeg uitsteken en let ook op hoe je ze vast maakt, want je keert het haasje straks binnenste buiten. Nu kun je ervoor kiezen om met de hand te naaien of met de naaimachine. Ik vond de naaimachine in dit geval makkelijker en sneller. Naai langs de rand van het haasje (niet te dicht op de rand van de stof) en laat de onderkant van het haasje nog even open.

Keer nu de stof binnenste buiten. Vul het haasje nu op met het vulsel en de rammelaar. Ik heb het vulsel eerst in de oren van het haasje gestopt een ‘aangestampt’ met een breinaald. Daarna het lijfje een beetje gevuld en de rammelaar ertussen gedaan. Dan kun je de onderkant ook dichtnaaien. Met de hand vond ik het handigste.

En klaar is je knuffel rammelaar!

Tip: teken zelf een patroon voor een knuffel rammelaar en kies voor een vorm die jij leuk vindt om te maken.

Handtekening Lotte

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.