Van rommel naar ruimte met een praktische speelgoed opbergplek

Wanneer je kinderen hebt loop je het risico dat je hele woonkamer wordt overgenomen door fel gekleurde poppetjes, auto’s, knuffels, boekjes etc. Kortom: jouw mooi gestylede en rustgevende kamer is in no time een compleet speelgoed paradijs geworden. Niet echt relaxed wanneer je ’s avonds als de kids op bed liggen gezellig wilt zitten, tafelen of gasten wilt vermaken. Hoog tijd dus voor een handige opbergplek voor al het speelgoed!

Maar waar laat je al dat speelgoed?

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen overdag lekker kunnen spelen en rommel kunnen maken en jij ’s avonds de boel weer snel aan kant hebt? Dat vroeg ik me een aantal maanden geleden ook af. Gijs zat al lang niet meer in de box, die was inmiddels veranderd in een opslagplaats voor het speelgoed. De box moest er dus maar eens uit, dat was duidelijk. Daarvoor in de plaats wilde ik een mooie en praktische speel- annex opbergplek creëren.

Aan de slag met het ontwerp voor de opbergplek!

Ik begon met wat rondkijken op internet en in een aantal woontijdschriften. Vooral 101 Woonideeën en VTwonen waren goede inspiratiebronnen voor dit project. Toen heb ik eerst de maten opgenomen van de ruimte tussen onze voorraadkast en de tv-kast. Daarna ben ik gaan schetsen. Vervolgens heb ik gezocht naar materialen die ik kon gebruiken voor de speelgoed opbergplek. En daarna was het een kwestie van verven en alles in elkaar zetten (met behulp van mijn lieve en zeer handige papa!).

Het resultaat: een praktische speelgoed opbergplek

doorlotte.nl speelgoed opbergplek

De achterwand is een plaat mdf en het tafeltje is van een meubelpaneel met steigerhoutprint gemaakt (beide Gamma). De bakjes hangen aan twee handgrepen voor keukenkastjes en de boekjes staan op twee houders voor schilderijen (alles Ikea). De kistjes voor het speelgoed zijn van de Xenos. De wieltjes (Gamma) zijn eronder gemaakt zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Het lampje is ook van Ikea. De mdf plaat is geschilderd in de kleur ‘korenbloem’ van de Gamma.

Gijs is erg blij met zijn eigen speelplek. Hij kan er lekker zitten (op twee Jip stoeltjes – van Jip en Janneke – die ik via Marktplaats kocht) en al zijn speelgoed, boekjes en knuffels passen mooi in de handige opbergbakken. Het speelgoed is ’s avonds zo opgeruimd en wij hebben weer een gezellige woonkamer!

Heb jij ook een mooie opberg oplossing voor al het speelgoed in jouw huis? Of geeft deze blogpost jou inspiratie om er een te maken? Ik ben benieuwd! Deel het met mij in een reactie.

Tot snel!

Handtekening Lotte

1 reactie

Geef een reactie

Verplichte velden*.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.